Byggruppen

[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1504366098962{margin-top: 0px !important;}”]

Här är ritningarna som vi har fått av Göran!

entreplan skala 1_150 A3 version 170601
exploateringsskiss-sitplan-ver170530
plan 2&3 skala 1-150 A3 version 170601

Klicka på länkarna för att se ritningarna.


Skärgårdskyrkan växer!

Antalet besökare och aktiva samt antalet medlemmar har de senaste åren ökat stadigt och vi upplever just nu hur Gud rör vid många nya människor med stora behov genom Skärgårdskyrkan. Detta är något vi är mycket glada för och vi ber att Gud ska fortsätta sitt verk!

Vi håller just nu på att inventera och fundera och be över hur våra lokaler kan nyttja oss bäst i detta arbete. Med anledning av detta har församlingen valt ett antal medlemmar som ingår i en grupp som ska leda församlingen i denna process.

Gruppen består av Morgan Edenholm, Anethe Carlsson, Birgitta Lindgren, Niclas Törnberg, Mats Karlsson, Ulf Alvebro och Sven-Erik Svensson. Vänd dig gärna till någon av dessa om du har frågor, funderingar eller åsikter!

På den här sidan kommer löpande information under processen, så håll koll här.


2016-04-22

Nu har vi träffats i bygg- och framtidsgruppen och sammanställt de enkäter som fanns att fyllas i efter en gudstjänst för någon vecka sedan. Mycket bra och kloka idéer, tankar och åsikter kom fram genom enkäterna tycker vi och de flesta verkar eniga att vi behöver en större kyrka. Mer information om detta får ni på nästa församlingsmöte den 22 maj då vi kommer redovisa resultaten och fortsätta diskussionen.

Nästa steg kommer bli att kontakta en eller några arkitekter för att tillsammans med denne diskutera olika lösningar på de behov som finns. Förhoppningen är att vi den här våren ska få fram några olika förslag på hur en utbyggnad skulle kunna se ut och sedan fortsätta diskussionerna  i församlingen utifrån de förslagen.

– Om du har frågor eller funderingar så kan du maila in dom på bygggruppen@skargardskyrkan.se


2016-05-16

I veckan hade bygg- och framtidsgruppen ett spännande möte med en arkitekt med mycket erfarenhet. Han har varit med och ritat många kyrkor under åren och vi är mycket nöjda med mötet.

Vi har gett honom i uppdrag att rita ett förslag på hur vi kan expandera lokalerna efter våra behov och vi hoppas kunna få ett förslag innan sommaren som vi kan diskutera utifrån.

Processen är verkligen igång och det känns jättespännande. Var med och be för detta och passa på att komma på nästa församlingsmöte för att höra mer och ställa frågor.

-Om du har frågor eller funderingar så kan du maila in dom på bygggruppen@skargardskyrkan.se


 

2016-06-16

Vi har nu varit i kontakt med arkitekten som vi anlitat och han har kommit långt på skissen och vi kommer få ett första förslag efter midsommar. Vi kommer försöka redovisa förslaget för församlingen trots semestertider så man hinner fundera lite under sommaren och sedan gå mot någon form av inriktningsbeslut efter sommaren. Mer info kommer så håll utkik.

-Om du har frågor eller funderingar så kan du maila in dom på bygggruppen@skargardskyrkan.se


 

2016-08-16

Igår, den 15 augusti träffade vi arkitekten som vi har anlitat för att rita på en utbyggnad. Han visade oss ett förslag på hur det skulle kunna se ut.

Mötet var mycket spännande förstås och ännu mer spännande blir det att presentera det för församlingen. Det kommer vi göra på församlingens höstupptakt lördag den 27 augusti, så missa inte det.

Vi vill redan nu understryka att detta inte är ett förslag för beslut, utan ett första utkast som vi kan utgå ifrån i den fortsatta processen.

Var med och be om att Gud ska uppenbara sina tankar för dig och oss andra i Skärgårdskyrkan så att vi kan fatta kloka och utmanande beslut enligt Hans vilja!

På återhörande!

/Bygg- och framtidsgruppen

-Om du har frågor eller funderingar så kan du maila in dom på bygggruppen@skargardskyrkan.se

2016-09-10

På församlingsupptakten presenterades förslaget som arkitekt Lars Hallgren har ritat på. Förslaget togs emot väl av församlingen och det samlade intrycket var positivt.

Den 7 september träffades byggruppen igen för att se hur vi går vidare och nästa steg blir att se hur detta ska kunna finansieras. Vi håller på att ta in offerter från olika håll för att få en uppfattning om vad det rör sig om för pengar och för samtal med banken om våra förutsättningar. Vi för också ett samtal med dem som köpt granntomten om vi kan kan samarbeta på något sätt.

Vi fortsätter att be för detta och tackar Gud att han har allt detta i sin hand.

Presenation av utbyggnad

Har du funderingar, tankar, idéer kring detta så tveka inte att dela med dig av det till någon byggruppen.

/Bygg- och framtidsgruppen

-Du kan också maila in dina frågor och funderingar på: bygggruppen@skargardskyrkan.se

2016-12-18

2016-05-16

Bygge pågår! Nu tar vi ett nytt steg!

I flera månader har bygg och framtidsgruppen fått undersöka värdet av vår tomt. Det har inneburit att många olika möjligheter behöver värderas och undersökas. Det har tagit längre tid än någon av oss kunde tänka innan vi började fundera över behovet av utbyggd kyrka. Vi har även funderat över hur en byggprocess kommer att se ut för oss som är en ideell-förening utan statligta eller kommunala pengar. Dvs vi måste finansiera vår bygge själva och hur ska det gå till, hur skulle det kunna se ut, och vad är möjligt.

För många i vår församling som inte suttit med på alla möten, känns säker den här tiden lång och man undrar säkert vad blir det av det hela? Kanske man också blir orolig när flera företag hör av sig för att man vill använda den mark vi äger till bostäder etc. Men nu har vi kommit till den punkt när det är dags att titta på vårt enkätunderlag som vi tagit fram tillsammans för över ett år sedan. I enkäten har alla fått tycka till om den kyrka vi tror att vi behöver framöver. Men när det gått ett år så har det hänt mycket i vår verksamhet och församlingsliv så det är dags att mötas för att stämma av hur själva kyrkan ska se ut och vad vi behöver. Vad vill vi faktiskt se? Vad är det för församling vi bygger och vad behöver vi då? Stämmer det som vi tog fram för ett år sedan eller behöver vi lägga till eller dra ifrån något när det gäller själva tillbyggnaden?

Därför har vi tagit fram 2 datum när vi ska sitta tillsammans och samtala om själva kyrkan. Onsdagen den 17 maj kl 19.00 och tisdagen den 30 maj kl 19.00. Då kommer vi inte prata om byggprocess och eventuella partners i själva byggnationen utan vi pratar om kyrkan. Vi kommer att behöva sitta i grupper och prata om vårt behov. Gudstjänsten vad behöver den? Barn o Ungdomar vad behöver de? Kök och andra praktiska funktioner vad behöver de? osv. Vad behövs helt enkelt, ingen nämnd och ingen glömd. Kom och var med tillsammans bygger vi församling. Dvs. Gud rike på Värmdö.


MER OM VÅR VERKSAMHET

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_basic_grid post_type=”page” max_items=”3″ item=”270″ grid_id=”vc_gid:1504366057433-e79cc656-b095-7″][/vc_column][/vc_row]